Nederlands

English

Deutsch
Meer over het bedrijf

Sier Chocoteam is in 1948 opgericht door de heer P.T. Sier en opereerde aanvankelijk onder de naam ‘De Monnik’.
In een voormalige melkfabriek in de oude binnenstad van Edam werden diverse chocolade en aan chocolade gerelateerde producten vervaardigd. Al spoedig specialiseerde het bedrijf zich in de productie van de Chococups (toen nog “IJscola” genoemd). Deze waren aanvankelijk uitsluitend verkrijgbaar in wit en bruin. In deze periode ontwikkelde het bedrijf haar eigen nog steeds gehandhaafde recepturen.
Na het aantreden van C.J.P. Sier, de 2e generatie, kwam de automatisering op gang en werd voorzichtig over de grens gekeken.
Sinds 1972 is het bedrijf gevestigd op de huidige locatie aan de Ambachtstraat in Edam. Deze productielocatie bood de mogelijkheid om steeds verder te automatiseren en vele nieuwe combinaties van smaken en verpakkingen te ontwikkelen. De locatie is inmiddels al 2 keer uitgebreid.
Aan de hand van de wensen van de afnemers en de vraag vanuit de markt wordt het assortiment voortdurend aangepast. Op deze manier is het bedrijf altijd ‘up to date’ en klaar voor de toekomst.

Sinds 2005 is de dagelijkse leiding van het bedrijf in handen van J. Sier, de 3e generatie. In al die jaren is er een gering verloop geweest van medewerkers binnen het bedrijf, waardoor veel vakmanschap en ervaring is opgebouwd. Dit in combinatie met een modern en geavanceerd machinepark, zorgt voor een constante kwaliteit.
Het team is groot genoeg om orders van ieder formaat te kunnen verwerken en is klein genoeg om het prettige persoonlijke contact, de flexibiliteit en de korte communicatielijnen in stand te houden.